НОВ  АРХЕОЛОГИЧЕСКИ  МУЗЕЙ  В  ЧЕРНОМОРЕЦ

Музеят се намира в непосредствена близиост до ресторант Замъка.

Част от експозицията в Археологическия музей ще бъдат артефактите, намерени по време на подводните и наземи разкопки на град Акра, където през последните няколко години активно се извършват проучвания.

Три изложбени модула ще включва експозицията, която  ще се нарича „Свети Никола“ . Това са културно -историческото наследство на Черноморец, находки на Черноморската цивилизация от Резово до Шабла и етнографските елементи от бита на Черноморска Странджа.

ОТКРИХА  БЪЛГАРСИЯ   ПОМПЕЙ  ДО ЧЕРНОМОРЕЦ

Според последните проучвания на археолозите, селището, открито в крепостта Акра на едноименния нос край град Черноморец, е възникнало малко след Троянската война
Проучена е почти цялата вътрешност на укрепения морски нос, което включва над 800 квадрата изследвана площ , много жилищни и стопански сгради. Археолозите вече имат яснота за физиономията на селището и неговата датировка. Паралелно вървяха и консервационни и реставрационни дейности по проект за частична реставрация на крепостната стена и бойните кули.
Централната бойна кула, контролираща достъпа по суша на крепостта Акра на едноименния полуостров край град Черноморец, е възстановена и вече е достъпна за туристи.

В  ЧЕРНОМОРЕЦ  ИМА  ВЕЧЕ  И  МОДЕРНО  ФУТБОЛНО  ИГРИЩЕ

igrishteмодерно футболно игрище с изкуствена настилка, Игрището е с размери 60 на 40 метра, се намира в непосредствена близост до хотела и ще може да се ползва от всички гости на града. Налично е и осветление на стадиона което дава идеална предпоставка за спортуване и в по късните часове.

ДЕТСКИ  КЪТ  И  ФИТНЕС  В  ПАРКА

На не повече от 50 метра от хотела се намира и парк с детски кът с много люлки, пързалки и катерушки. Там се намира също така и площадка с фитнес уреди, който са за свободно ползване от летуващите в град Черноморец .

РАЗХОДКА С ЛОДКА

Корабчетата в черноморец извършват и разходка до двата острова намиращи се в близост до града. Това са островите СВ.ИВАН и СВ.АНАСТАСИЯ

Остров Свети Иван е най-големият черноморски остров в акваторията на България. Площта му е 660 дка, а най-високата му точка е на 33 метра над морето. Намира се на километър от черноморец.
Островът е бил свято място за древните траки, които направили тук свое светилище през VII в. пр.Хр. През ранното средновековие тук е бил построен голям манастир, който през 1308 г. получава статут на царски. В средата на XV в. манастирът е разрушен, а само след няколко години отново е възстановен. През 1629 година османците го унищожават отново, за да не послужи като убежище на пиратите, върлуващи във водите на Черно море.
Остров Св. Иван е обект на непрекъснати археологически проучвания. През 2010 г. тук бяха открити мощи на св. Йоан Кръстител, които днес са изложени за поклонение в храма „Св. св. Кирил и Методий” в гр. Созопол. Острова е дом и на много видове птици. Тук се намира и най-голямата колония в България на сребриста чайка (Larus argentatus).

Изцяло обновени и възстановени в автентичния си вид са сградите на остров „Света Анастасия“. Най-новата туристическа атракция на Бургас и региона. Единственият в България обитаем остров ще посрещне своите гости това лято.

Музей, разказващ историята на острова, църква с възстановени стенописи, датиращи от 14 век, къща за гости с неповторима гледка към Бургаския залив и възможност за пренощуване в истинска монашеска килия, ресторант с традиционна за региона кухня, лекарна, предлагаща целебни отвари от билки, отглеждани на място – това очаква посетителите на острова.